Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 19 martie, 2018
4 min timp de citire

#beastlist: Top 10 site-uri turistice (Top oficial)

De câte ori v-ați gândit anul acesta de unde să vă rezervați vacanța? Concediul nu este un lucru ușor de ales. Tocmai de aceea, seria #beastlist vrea să vă aducă un plus în procesul de informare. Vă sărim în ajutor azi cu un top al celor mai bune 10 site-uri turistice din lume.

Topul este oficial, fiind publicat în cazul unui studiu HORECA, dar, ca de obicei, este personalizat în funcție de standardele babuinului: design + funcționalitate. Din toate pozițiile acelui top, am extras astfel 10 site-uri care ni se par superbe în ceea ce privește designul și funcționalitatea lor. Iată rezultatele mai jos:

10. Londra ocupă locul 10 în acest top cu site-ul: VisitLondon.com. Un design simplu, un fundal clean care scoate în evidență obiectivele și elementele caracteristice Londrei. Un site simplu și puțin cam previzibil.

9. O variantă un pic mai dezvoltată ca design, însă foarte complexă ca informații, este reprezentată de site-ul oficial al Olandei: Holland.com. Filtre de căutare, calendar și booking integrat, site-ul este extrem de complex, dar totuși foarte ușor de navigat.

8. Un adevărat portal de turism este și varianta Norvegiei: VisitOslo. Un slider care prezintă diverse obiective turistice, apoi o formă de design asemănător unei reviste, plus banda dreaptă cu OsloPass și alte informații utile, fac din acest site un portal. Foarte complex cu informația, destul de oke ca design, site-ul este excelent.

Să trecem peste continent cu seria #beastlist

7. Australia ne-a impresionat cu designul său. Site-ul Australia.com este o dovadă de deschidere. Te duce clar cu gândul la vacanță, prin culoare, prin acea reclamă video scoasă în evidență și prin modul extrem de clar prin care scoate în evidență traseele și articolele ce promovează direcțiile de vizitat în Australia.

6. Salut, Berlin frumos. Un parallax care ne întâmpină din prima, atât de frumos, iar sliderul și designul ne fascinează și ele. Astea sunt principalele elemente care reprezintă site-ul Germaniei: VisitBerlin.

5. Kenya s-a bazat pe o altă strategie în abordarea sa. Un video, cu un sound experience perfect. Site-ul MagicKenya te surprinde instant prin această experiență. În plus, și designul este unul frumos.

Ne apropiem de top #beastlist și revenim în Europa

4. Malta are site-ul ce ocupă locul 4. Un site frumos, deschis, care rupe din monotonia unui website simplu cu micile elemente personalizate (iconii custom), secțiunile diverse ca aranjament (slider după casetă albă, elemente ergonomice după slider etc.). Iată site-ul despre care este vorba aici.

3. Prima poziție din top este ocupată de Danemarca! 

Danemarca a mers pe aceeași idee, ruperea ritmului prin secțiuni intercalate: videoslider, casete text + imagini, full-page-section cu poze ca tip de galerie. Un design extrem de frumos, foarte expresiv, fără prea multe cuvinte. Iată site-ul: VisitDenmark!

2. Topul este completat de British Columbia – Canada

Un site care te impresionează în primul rând printr-un background ales perfect. Foarte rar poți miza pe un background cu imagine pentru un site. Iată că programatorii ce au gândit acest site au riscat și au făcut bine. Backgroundul vrăjește din start, oferit deschiderea perfectă pentru a evidenția secțiunile site-ului. Iată despre ce este vorba aici.

Iar acum… locul 1 în top #beastlist…

1. Pe prima poziție este, cumva previzibil, una dintre cele mai vizitate locații de pe Pământ: Hawaii, cu un site care își merită din plin locul 1. Un site muncit, custom, cu o hartă extrem de atractivă (deși statică), cu o mulțime de secțiuni informative (sub diverse forme – foto – slider – casete text+poză etc.).

Cel mai atractiv însă ni s-a părut galeria care își schimbă automat pozele, așa încât să ai mereu impresia că ai ajuns pe altă pagină, dacă te concentrezi pe un obiectiv turistic anume.

BONUS!

Vrei să vezi ce am realizat și noi pe nișa de turism? Vizitează SOSHoliday! Nouă ne place mult fontul folosit pe acest site și sliderele extrem de atractive (atât prin poziționare cât și datorită pozelor folosite).

Simplu și eficient, cu puțin text, însă suficient cât să te ademenească să adaugi și Grecia pe lista vacanțelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project