Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 29 august, 2018
6 min timp de citire

#beastlist: Top 10 site-uri de web design: Ediție specială – User Generated Content

În ziua de azi, totul se mișcă în mediul digital cu o viteză amețitoare. Pe internet se aplică perfect viziunea noastră: “Dacă nu ești online, nu exiști”, însă uneori nu mai este suficient să fii online pentru a deține o afacere de succes.

Totul depinde mai nou de “cum ești online”. Care este imaginea ta? Cum arată site-ul tău? Pentru a înțelege aceste lucruri mai bine, ne-am gândit să continuăm astăzi seria #beastlist cu un articol special.

Am ales să analizăm tocmai branșa noastră. Iar analiza nu s-a făcut din perspectiva noastră, ci din perspectiva unui UTILIZATOR.

Mulțumim, Eduard, cu această ocazie pentru timpul tău – Edy a fost supus unui experiment. I s-au oferit mai multe website-uri care oferă servicii de web design pentru a le naviga și pentru a face un top. 

Astfel, tema de astăzi poartă mândră numele de “top 10 site-uri de web design”.

În primă instanță, site-urile vor fi clasificate în funcție de aspect, iar în cele din urmă și în funcție de performanțe. Gata cu explicațiile. Să trecem la treabă!  

Așadar, iată părerile lui Edy – utilizatorul nostru curajos și dornic să testeze!

 

Top 10 site-uri de Web Design

 

 1. INTECHNIC– un site care lasă o impresie excepțională încă de la primul clic, datorită designului și manevrabilități. În partea stângă se află meniul, care are mai multe tab-uri. Fiecare tab te redirecționează către un serviciu. Fiind variat și foarte bine făcut organizat, el este poziționat pe primul loc în acest top. La acest site lucrează unii dintre cei mai buni angajați din Illinois, la număr 50. Se și vede. Perspectiva este una cu adevărat genială – acel video de intrare pare a fi din alt film, făcând site-ul cu adevărat unic.

 

 1. LOUNGELIZARD – comparativ cu celălalt site, acesta nu are un design care lasă o impresie chiar excepțională. Designul acestui site este de asemenea foarte bine lucrat, dar destul de simplist. La fel ca cel de mai sus, are un meniu destul de bine pus la punct, care îl face mult mai usor de manevrat. El va ocupa poziția 2 datorită unui aspect – fontul de frapează (Less is Small nu se aplică la ei – la ei BIG IS BETTER pare a fi direcția de mers).

 

 1. WebFX – un site profesionist, cu o varietate de servicii, construit pentru una dintre cele mai mari firme din Pennsylvania. Site-ul ocupă acest loc în top datorită designului (impărțit atât de frumos în secțiuni diverse, poze și imagini – statistici, bulleturi) și al serviciilor. Este cu adevărat important însă cât de bine au știut să-și scoată în evidență rezultatele. Ce frumos le șade cu acel slider cu accent pe statistică.

 

 1. BFM – un minunat site de prezentare pentru mai multe servicii. Comparativ cu celelalte site-uri, este structurat într-un stil mai aparte, care te atrage. Printre servicii se află în principal web design-ul, web development și digital marketing. Față de restul paginilor prezentate, aceasta are mai multe secțiuni, însă ceea ce o poziționează pe acest loc, în acest top, este faptul că acele secțiuni se încarcă în marșarier. Inițial văzusem doar 4 pătrate negre în secțiunea de portofoliu – mă gândeam eu că trebuie să fie mai mult de-atât.

 

 1. Bizzuka – un site foarte atent realizat, dar parcă prea atent – prea standard. Un site plictisitor per total, Cei care lucrează pentru această companie, fac acest lucru (web design) de peste 16 ani. Se pare că s-au concentrat atât de mult pe clienți, încât au uitat să realizeze și site-ul lor într-un mod atractiv. Un design destul de simplu și lucrat atent, dar cam atât – lasă impresia că e o simplă temă luată și customizată de pe net.

 

 1. Mightybytes – în comparație cu celelalte site-uri, acesta, are un design foarte simplu, ceea ce pe unii îi atrage, iar pe alții nu. La fel ca la celălalte site-uri, are un portofoliu “stufos”, cu lucrări foarte atent făcute. Un dezavantaj MAJOR însă, este faptul că nu are datele de contact poziționate pe pagina de pornire, iar pentru a le găsi trebuie sa explorezi tot site-ul. Te poți rătăci pe drum până să apuci să-i contactezi.

 

 1. TaotiCreative – un site foarte bine structurat, cu un design care te atrage, prin efectul de parallax. Un mare avantaj față de celelalte site-uri, este portofoliul, acela fiind format din link-uri pentru site-urile cărora compania le-a făcut design-ul. După părerea mea, acesta este un mare plus adus site-ului. În același timp însă, ar trebui să întrebăm Google ce părere are despre acest lucru. Nu-i tocmai ideal să ai atât de multe link-uri care pleacă dintr-o secțiune către atâtea site-uri. Chiar, că tot discutăm de portofoliu, a observat cineva că e cam singura chestie pe care ei mizează pe homepage – sau oare e doar o impresie? Totuși, asta îți inspiră – prea puțin conținut pentru a-ți face o părere despre ei.

 

 1. MAXBURST – Sărim de la prea puțin conținut la “WTF is this?”. E o platformă cu o mulțime de servicii printre care se enumeră și web development-ul si optimizarea SEO, da. Dar pare cartea pe care o citești înainte de culcare. Design-ul – nu prea strălucit – și felul în care este structurat site-ul, îl poziționează pe acest loc 8, în acest top.

 

 1. BBG – acest site are un design deloc atrăgător, dar care lasă loc manevrabilității rapide. Oferă servicii de SEO și complementare, dar predomină serviciile de design. Oke, dar parcă ar fi putut alege și tema în concordanță cu numele. Ceva mai BRIGHT i-ar fi ajutat cu siguranță. Lipsa de conținut nici aici o mare surpriză, așa că până fac ei un site mai BRIGHT, acesta ocupă locul 9 în top.

 

 1. Constructive – un site cu un design nu foarte atrăgător, o temă destul de simplă și aglomerată. Un mare dezavantaj al acestui site, după părerea mea, este lipsa portofoliului, ceea ce pe unii (pe mine, spre exemplu) îi nemulțumește. Are un meniu organizat și ușor de manevrat, ceea ce compensează restul lipsurilor. Dar totuși… fără portofoliu??? Locul 10 – stai jos!

 

Având în vedere toate site-urile prezentate mai sus, ne puteți spune și voi părerea voastră. Care ar merita să fie locul unu în această ediție #beastlist a babuinilor? Dacă vrei să descoperi și celelalte articole din seria #beastlist, iată aici categoria: articolele #beastlist.

Un răspuns la “#beastlist: Top 10 site-uri de web design: Ediție specială – User Generated Content”

 1. webroas spune:

  nice article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project