Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 22 iunie, 2018
5 min timp de citire

#beastlist: Top 10 website-uri culinare

#beastlist continuă, iar astăzi Babuinii s-au gândit să fie mai specifici. O să facem un top 10 site-uri culinare, însă vom lua în calcul doar acele website-uri care (din punctul de vedere al Google) chiar există. Cu alte cuvinte, vom inventaria doar site-urile prezente pe primele 2 pagini Google. 

10. Rețete UNICA – Revista Unica are și părți mai puțin unice, iată. Partea culinară a site-ului arată absolut incredibil. O bară de meniu ce-ți aduce aminte de grafica Mario și o înșiruire de poze (rețete) fără sfârșit. Cam asta e tot ceea ce caracterizează acest site

09. Blog culinar – Laura Adamache – Parcă cu nimic mai atractiv ca cel de pe prima poziție, totuși un site cu mai mult farmec doar prin intermediul logo-ului. Un logo mare, centrat și din nou o listă nesfârșită de rețete sub formă de poze. Ceea ce poate să-ți mai sară în ochi e partea dreaptă a blogului, prin butoanele de interacțiune socială și prin link-urile utile. 

08. Culinar.ro – un site culinar cu ceva mai multă personalitate, însă nimic flatant. Un meniu extrem de neatractiv, atât prin bara portocalie cât și prin categoriile albastre din stânga, site-ul pare extrem de vechi, de obosit. Însă, totuși, spre deosebire de primele 2, acest site se ridică „mai sus” prin schima de culori care îți poate atrage un pic atenția.

Concluzii după primele 3 site-uri ierarhizate?

E greu de crezut și trist de văzut că Google împarte pozițiile primei pagini cu astfel de site-uri. Însă, din păcate, Google vede cuvinte cheie, vede optimizare SEO pe conținut și autoritate a domeniului, neputând lua în seamă și performanțele grafice care încântă sau nu utilizatorul. 

07. Rețete ca la mama ocupă următoarea poziție în top. Un site care se vede că e la fel de vechi ca primele. Sit-euri neoptimizate din punct de vedere vizual, site-uri total neatractive… Singurul lucru care l-a făcut pe acesta să urce în top este (la prima vedere – strict subiectiv) ideea de așezare altfel a conținutului. Ai impresia că vezi text + poze, un titlu, un subtitlu, o secțiune de listă – care toate adunate îți dau totuși impresia că nu privești o tablă goală. 

06. Bucătăraș.ro ocupă locul 6. Asta pentru faptul că ocupă spațiul de pe pagină într-o formă mai ergonomică. Aranjarea pozelor Stânga-Dreapta, plasarea unor secțiuni de display pe produse (recomandările publicitare), dar și ruperea din monotonie cu ajutorul secțiunilor diferite (cu accent pe butoane CTA) – toate acestea au adus site-ul Bucătăraș.ro pe un loc superior în acest top.  

05. Gătesceu.ro este următorul site din top. Ne-a atras atenția prin iconii din partea dreaptă. Acest lucru denotă faptul că s-a dorit personalizarea site-ului, asta însemnând măcar un pic de efort depus în plus. Gătesceu.ro are și un slider extrem de bine aranjat pentru partea de interacțiune socială. 

04. Gustos.ro este primul site care „ne-a scos ochii”. Nu neapărat într-un mod pozitiv, însă față de ce am descoperit deja în acest top, site-ul Gustos.ro are un pic mai mult gust – de bombonică roz 🙂 Chiar dacă în sine nu diferă foarte mult, bara aceea de meniu parcă e destul (în acest top monoton) cât să îți atragă atenția. Iar coloristica din josul paginii te atrage să mai stai, cel puțin cu o secundă mai mult decât în restul cazurilor. 

Hai să trecem la top 3!

03. Rețete culinare – rețeteculinare.ro este primul site din top. Sincer, nu știm nici noi ce caută aici, dar, la prima impresie, parcă ne-a surprins plăcut. Să fie oare fontul? Să fie aspectul rustic, tradițional? Căci altceva nu prea are ce să fie. Secțiunea de carte de bucate (cea pe fundal galben) este o altă secțiune care te ține pe pagină. Iar după aceasta, modul în care sunt așezate din nou rețetele, parcă te fac să-ți clătești ochii cu mai mult drag între culori. 

02. E-Rețete este site-ul care, parcă pentru prima dată, arată ceva mai modern. Prin modul în care îți apare meniul, prin modul în care se așează totul în pagină, dar și pentru tipul de grafică din logo – site-ul e-rețete pare a fi pentru prima oară „ceva ce trebuie”. 

01. Rețete practice pe un WEBSITE practic. Și da, cu litere mari, pentru că e primul website care chiar arată ca unul. Grafică modernă, primul site cu slider dintre toate, iconi moderni și modalitate de a structura conținutul fără să te plictisești când îl parcurgi. Iată că se poate și SEO friendly și extrem de atractiv grafic. 🙂 Este singurul site din top care își merită cu adevărat poziția. Video, secțiuni CTA, dispersie a categoriilor în toate modurile posibile – ce-ți poți dori mai mult de la acest website, în condițiile topului pe care l-ai văzut deja? 


VREI ȘI TU UN WEBSITE CARE SĂ ÎȘI MERITE UN LOC ÎN ACEST TOP?

CONTACTEAZĂ-NE!


 

3 răspunsuri la “#beastlist: Top 10 website-uri culinare”

 1. kiki spune:

  daca ai fi priceput ai spune care e un site profesional prin continut nu prin forma, forma nu intereseaza ..;-)

  • Gabriel spune:

   Buna ziua. Probabil că nu v-ați prins, noi suntem o agenție de web design. Deci ne uităm în primul rând la formă, iar mai apoi la conținut.

 2. piese auto ford kuga spune:

  Nice Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project