Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 30 iunie, 2016
6 min timp de citire

Avantajele prezentei online

Online este viitorul!

Intr-o era atat de puternic digitalizata ca aceasta in care traim, informatia reprezinta putere. Online-ul este mediul in care putem raspandi aceasta informatie in cel mai rapid si eficient mod.

Asadar, care sunt avantajele prezentei unui business in mediul online?

1. VIZIBILITATEA

In 2015 mai mult de 10 milioane de romani aveau acces la internet.

Peste 8 milioane de conturi de Facebook figurau ca active, iar YouTube-ul sustinea deja online mami mult de 1 milion de canale vizitate de peste 7 milioane de vizitatori unici.

2. PRETUL PROMOVARII

La momentul actual, promovarea prin intermediul online-ului este cea mai ieftina. Exista metode de marketing online extrem de ieftine si foarte eficiente, iar pe langa toate acestea, metodele de promovare online sunt cele mai usor masurabile.

La nivel de pret, Facebook Ads pune la dispozitie modalitati eficiente de promovare a unei pagini oficiale, a unui site sau a unei postari, cu bugete ce pot pleca de la 2 lei/zi.

De asemenea, Google Adwords ofera vouchere cadou de 200 de lei pentru promovare.

3. STATISTICI IN TIMP REAL

Dupa cum spuneam, in cazul metodelor de promovare online vom beneficia mereu de raportari extrem de precise si actualizate in timp real.

Cu alte cuvinte, in momentul in care promovezi afacerea ta in mediul online, vei avea statistici referitoare la publicul tinta si la segmentarea acestuia, vei sti in ce zona este concentrat el si ce caracteristici demografice are, vei avea acces la grafice care-ti vor indica de unde provin click-urile pe pagina ta si cate click-uri ai obtinut in urma promovarii.

De asemenea, vei sti si de la ce fel de persoane ai obtinut aceste rezultate, vei putea urmari si conversiile si vei vedea chiar si un hot-map al site-ului. Vei sti unde anume si in ce moment s-au concentrat cele mai multe vizite pe site-ul tau.

4. USURINTA CU CARE SEGMENTEZI PUBLICUL TINTA

 In mediul online este bine sa stii ca poti segmenta publicul fara a realiza o cercetare foarte avansata in prealabil, scutindu-te astfel de cheltuieli destul de mari si de un timp indelungat de realizare a acestor cercetari. De ce poti face acest lucru?

E simplu! Platformele online au un mod mult mai avansat de colectare a bazelor de data, asa incat ei identifica prin intermediul informatiilor absolut fiecare caracteristica determinanta a unui om, in momentul in care el alege sa-si faca un cont pe acea platforma.

Tu, in calitate de promoter online, poti accesa cu usurinta setarile platformei pe care doresti sa te promovezi si poti selecta in functie de interese, varsta, zona geografica, activitate etc. exact oamenii pe care ii doresti, creandu-ti astfel un public tinta foarte bine segmentat si intr-un timp foarte scurt.

5. POSIBILITATEA MECANIZARII PROCESELOR DE MARKETING

In online totul functioneaza mecanizat. Acest fapt reprezinta unul din cele mai mari avantaje ale prezentei in acest mediu virtual. Vei putea gestiona afacerea ta intr-un mod extrem de simplu, administrand bazele de date cu clientii tai prin intermediul unui CRM (un program extrem de dezvoltat pentru managementul relatiei cu clientii) sau vei putea promova activ in mediul online orice mesaj sau componenta importanta din afacerea ta prin diverse platforme de promovare online.

De asemenea, exista platforme de automatizare ale proceselor de marketing care iti permit sa administrezi extrem de eficient si extrem de rapid afacerea ta, pentru a creste productivitatea si pentru a-ti asigura profit.  

6. POSIBILITATEA GENERARII DE CONTINUT VIRAL INTR-UN TERMEN EXTREM DE SCURT

Exista o simpla regula care guverneaza online-ul: nu exista CONTROL!

Ceea ce vei posta in online poate ajunge viral in cateva secunde sau minute sau nu va ajunge viral niciodata. Nu vei avea niciodata control asupra continutului postat. Atunci cand postezi trebuie sa te gandesti ca in mediul virtual exista un anumit mecanism:

Postare                   Distribuire                        Redistribuire

Acesta este ciclul fiecarui element postat in online. In functie de cat de creativ este conceput acesta poate deveni viral intr-un timp foarte scurt si iti poate asigura vizibilitate.

7. VARIETATEA DE INFORMATII

Daca te-ai gandit sa te lansezi cu o afacere in mediul online, trebuie sa stii ca aici te poti informa in cel mai rapid mod si informatiile pe care le ai la dispozitie sunt nelimitate. Mediul online a devenit incet incet si o sursa fezabila de informare.

Statisticile spun ca peste 75% din tinerii intre 14 -25 de ani verifica stirile pe canalele de socializare, asa incat mediul online devine un mediu de incredere si o sursa de informare destul de validata de consumatori.

8. ACCES RAPID

Poti accesa informatiile din mediul online din aproape orice loc. Vei avea mereu acces la resurse care sa-ti foloseasca, informatii noi, cercetari si studii de caz, rapoarte cu privire la clientii tai, concurenta ta etc.

De asemenea, trebuie sa retii un singur lucru: si clientii tai au acces la fel de rapid la toate acestea, asa incat daca te pozitionezi profesionist in mediul online si site-ul tau va fi o veritabila carte de vizita profesionista, exista o foarte mare sansa sa fii ales de catre cat mai multi clienti.

9. COMODITATEA UNUI BUSINESS ONLINE

Comoditatea poate fi perceputa din prisma mai multor elemente, insa cel mai important consideram noi ca este factorul financiar. Existenta unui magazin online nu presupune cheltuieli necesare cu sediul, amenajarea si angajatii pe postul de consilieri de vanzari.

Toata activitatea va fi desfasurata online, nefiind necesar nici macar sa ai stocuri de marfa pentru inceput, putand comanda totul de la distribuitori, in cel mai scurt timp.

Alt factor care determina confortul si comoditatea este reprezentat de acces. Clientii tai pot accesa informatiile de oriunde, dupa cum spuneam, asa incat pot comanda produse de acasa, pot distribui mai departe pagina magazinului tau, asa incat vei creste afacerea imediat.

BONUSUL BABUINULUI

Pentru ca ne placa sa surprindem cititorii nostri de fiecare data, Baboon si-a propus sa ofere al 10-lea avantaj personalizat, pentru fiecare dintre voi.

Al zecelea avantaj al internetului este faptul ca POTI INVATA MEREU LUCRURI NOI. Asadar, contacteaza-ne si hai sa povestim impreuna pentru a gasi o modalitate eficienta de a te face prezent online, pentru a te putea bucura si tu de aceste minunate avantaje ale internetului.

Impreuna gasim mereu solutii! 

BONUSUL BABUINULUI

Pentru ca ne placa sa surprindem cititorii nostri de fiecare data, Baboon si-a propus sa ofere al 10-lea avantaj personalizat, pentru fiecare dintre voi.

Al zecelea avantaj al internetului este faptul ca POTI INVATA MEREU LUCRURI NOI. Asadar, contacteaza-ne si hai sa povestim impreuna pentru a gasi o modalitate eficienta de a te face prezent online, pentru a te putea bucura si tu de aceste minunate avantaje ale internetului.

Impreuna gasim mereu solutii! Contacteaza-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project