Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 12 septembrie, 2016
3 min timp de citire

9 lucruri la care trebuie sa acorzi atentie facand SEO on page

Esti multumit de performantele site-ului tau?

Daca nu, nu este nicio problema, vei avea nevoie doar de cateva  ajustari  pentru a-ti imbunatati rank-ul site-ului tau, pe motoarele de cautare, si pentru a influenta semnificativ traficul si conversiile.

Iata si o lista cu 9 lucruri la care sa acorzi atentie cand faci SEO on page:

Iata si o lista cu 9 lucruri la care sa acorzi atentie cand faci SEO on page:

 1. Keyword-ul

Chiar daca iti place sa crezi asta, nu este bine sa crezi ca site-ul tau va face rank+ pe motoarele de cautare, pentru orice keyword-uri ai dori. Unele sunt pur si simplu prea competitive, iar pentru un site nou format, trebuie sa alegi cu atentie sporita cuvintele cheie(keywords) potrivite.

Google Adwords tool iti poate da niste idei bune in alegerea keyword-urilor potrivite.

 1. Continut de calitate

Aspectul continutului este foarte important pentru SEO. Cat de lung ar trebui sa fie continutul paginii? Nu exista un raspuns exact, majoritatea oamenilor sustin ca aproximativ 500 cuvinte ar trebui sa contina o postare pe blog. Continutul trebuie sa contina idei bine structurate si usor de inteles!

 1. Keyword-ul sa fie unul „natural”

Cea mai importanta regula de respectat cand folosesti keyword-ul este sa sune natural pentru cititor.

 1. Titlul paginii

Este recomandat ca titlul paginii sa contina keyword-ul ales, dar sa fie totodata descriptiv pentru cititor. Nu trebuie sa depaseasca 70 de caractere!

 1. URL

Este important sa folosesti keyworduri si in URL-uri. Totodata este importanta si meta descrierea care o alegi, pentru ca subiectul tau sa fie atragator si inteles.

 1. Taguri Header

In general este o idee buna sa folosesti keyword in Header tag, dar nu exagerat. Daca doresti sa incluzi keyword intr-un header, este recomandat sa folosesti H2 tag, deoarece Google recunoaste si acorda mai multa atentie acestuia.

 1. Folosirea link-urilor pe pagina

Asigura-te ca folosesti linkuri de legatura spre alte pagini, care vor fi de ajutor pentru vizitatori/cititori. Asta te va ajuta sa iti imbunatatesti SEO-ul site-ului si va asigura cititorului un continut folositor si bine inteles.

 1. Viteza de incarcare a paginilor

Viteza buna de incarcare a paginilor site-ului este un factor important pentru ranking-ul site-ului pe  motoarele de cautare.

Pentru a obtine o viteza buna de incarcare a paginilor:

 • Verifica cat dureaza ca paginile site-ului sa se incarce
 • Optimizarea site-ului si imaginilor pentru a mari performanta
 • Alegerea unui hosting provider bun
 • Dupa ce ai efectuat modificarile, verifica inca o data performanta site-ului (Page speed insights)
 • Folosirea redusa a modulelor WordPress (doar cele utile site-ului)

 

 1. Design mobile responsive

In zilele noastre, majoritatea oamenilor detin smart phone-uri sau tablete cu acces la internet. De aceea este foarte important ca site-ul tau sa functioneze  corect si pe mobile device-uri. Google recomanda design responsive deoarece „scurteaza drumul” vizitatorilor, folosind un singur URL, paginile tale incarcandu-se mai repede deoarece site-ul tau nu este nevoit sa te redirectioneze pe o pagina diferita, special creata pentru mobile device-uri.

Concluzia este ca nu este greu sa faci SEO on page, iar lucrurile importante mentionate mai sus la care trebuie sa acorzi atentie sporita, te vor ajuta sa urci in topul motoarelor de cautare, sporind succesul afacerii tale sau a clientului tau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project