Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 28 iunie, 2019
5 min timp de citire

7 sfaturi de la experți despre cum să ajungi un web developer bun!

Câteva sfaturi nu strică niciodată, nu? Astăzi îți oferim o serie de 8 tips&tricks care te pot ajuta să devii un developer mai bun. Fiecare sfat vine de la experți în domeniu, oameni cu o carieră de succes în această arie.

 

Iată care sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când te pregătești să intri pe piața IT, ca web developer!

 

1. Ia inițiativă!

Nu te baza pe ceea ce vei învăța într-o facultate de profil. Nu va fi niciodată de ajuns. Învață singur, caută informații și cursuri online, pune în practică frecvent ceea ce înveți, în cadrul unor proiecte de test, personale.

 

Anthony Madden, developer senior la Stayhealthy, spunea faptul că s-a uitat la atât de multe tutoriale despre coding și a încercat atât de multe abordări diferite, încât acum, dacă are un proiect, vizualizează deja codul în gând, înainte să-l scrie.

 

2. Caută Internship-uri!

Da, știm că fără experiență este greu să-ți găsești locul într-o firmă de profil. Însă pe piața de IT sunt o mulțime de internship-uri care te pot ajuta să înțelegi mai bine ceea ce ai de făcut și să capeți experiență.

 

Iar de cele mai multe ori, internship-urile se pot transforma într-un job entry level mai repede decât te așteptai.

 

3. Lucrează în domenii conexe!

Dacă nu ai reușit să lucrezi din prima în ceea ce ți-ai dorit nu e niciodată târziu să o iei de la capăt. Până ajungi acolo, poți lucra în domenii conexe. Este foarte des întâlnit cazul în care un graphic designer s-a transformat în web designer, iar mai apoi, după câțiva ani de experiență a ajuns să creeze chiar aplicații web sau platforme extrem de complexe.

 

Will Manuel, președintele Core Mobile Apps, este un îndârjit susținător al acestei cauze. Poți lucra în orice domeniu care te aduce aproape de meseria ta, de oamenii care practică deja ceea ce tu visezi să faci într-o bună zi. Așa vei învăța și tu să faci acel lucru, „furând meserie”.

 

4. Fii atent la detalii!

Poate că nu vei prinde întotdeauna firul principal din prima încercare, însă chiar și profesioniștii mai scapă uneori unele detalii. Dacă ești „pe fază” și îți dai seama care sunt acelea, te vei face rapid remarcat. În plus, în detaliile mici stă esența succesului. Detaliile ce dau dovadă de finețe, de profesionalism în muncă și de dedicare, acestea sunt cele care aduc și beneficii mai mari. Dacă ești atent la detalii când lucrezi, vei avea șansa să promovezi mult mai rapid în orice companie.

 

P.S. Dacă tot discutăm de atenția la detalii, să știi că și noi suntem în căutarea unui web developer atent la detalii. Poți vedea poziția deschisă la Baboon și poți aplica aici.

 

5. Fă-ți propria etapă de cercetare!

Da, brieful de la client va conține informații valoroase despre ceea ce ai de făcut. Însă întotdeauna este mult mai ușor să înțelegi task-urile și nevoile clienților, dacă discuți tu personal cu ei. Iar noi, la Baboon, chiar încurajăm acest lucru. Este unul dintre lucrurile principale pe care le dorim de la fiecare babuin.

 

Fiecare om trebuie să-și facă propria etapă de cercetare pentru a înțelege ce se dorește de la el. Acest lucru te va ajuta să înțelegi mai ușor proiectul, să vezi în ansamblu ceea ce ai de făcut și să vii cu idei fresh și creative, care să te ajute să-ți rezolvi task-urile în timp util.

 

6. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!

Perfect valabil și aici. Cu cât începi procesul de învățare mai devreme, cu atât șansele tale de angajare sau promovare cresc. Despre promovarea în cadrul unei companii, într-un timp record, îți poate povesti și colegul nostru Vlad, care a intrat în echipă ocupând poziția de Back Office Assistant și în mai puțin de un an a ajuns web developer.

 

Asta pentru că nu a lăsat pe mâine, ce a putut face azi! S-a implicat, și a ajuns să își depășească orice limită, promovând cu succes în cadrul echipei de babuini. Dacă vrei să fii un bun web developer, fii ca Vlad!

 

7. Fii mereu propria ta sursă de inspirație și motivație!

Este adevărat că și cei din jur contează. De aceea, la Baboon, spre exemplu, suntem o echipă foarte unită. Însă întotdeauna cel mai bun lider și cea mai bună sursă de inspirație și motivație ești chiar TU.

 

Aplică mereu această idee în tot ce faci și rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

Mai multe lucruri interesante despre noi afli aici, iar aici poți vedea ce facem noi la Baboon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project