Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 6 februarie, 2020
4 min timp de citire

5 trenduri tehnologice care vor contura viitorul în IT

Tehnologia, ca și domeniul IT, este în continuă dezvoltare. Iar cele două piețe se înțeleg de minune. În ultimii ani investițiile din aceste sectoare au pus cu adevărat lumea în mișcare. 71% din lume se așteaptă să folosească telefoane mobile până în 2024.

 

Iar într-un studiu realizat de specialiștii blockchain, aceștia prevăd că tehnologiile mobile și blockchain se vor alătura în goana spre modernizare, pentru a aduce mai multe beneficii în viitorul pieței de IT și tehnologie.

 

Iată 5 trenduri tehnologice care nu sunt de ignorat și care, prevăd specialiștii, vor contura viitorul în IT

 

  1. Transformarea digitală – totul disponibil doar prin internet

Potrivit unui raport al Forrester realizat printre antreprenori, 90% dintre directorii companiilor cred că transformarea digitală este o necesitate pentru afacerea lor.

 

Asta în timp ce aproximativ 60% cred că rămân în urmă dacă nu fac pasul spre transformarea digitală. Până la sfârșitul anului 2020, 9 din 10 companii se vor transforma sau vor fi cel puțin pe cale să se adapteze transformării digitale.

 

  1. Interne of Things (IoT)

Implementarea IoT in mediul antreprenorial este o prioritate deja. Cu toate acestea, costurile pentru sistemele blockchain sau sistemele avansate IoT nu sunt deloc mici, așa încât acesta este un trend în urcare, dar care va mai necesita mult timp până să ajungă la maturitate.

 

Costurile, securitatea și climatul politic actual sunt obstacolele majore pentru implementarea IoT la nivel de întreprindere. Pentru a beneficia la maxim de această tehnologie inovatoare, întreprinderile trebuie să stabilească ce le stă în cale și apoi să lucreze la strategii pentru a rezolva lucrurile, alături de specialiștii din comunitățile de dezvoltare a soluțiilor IoT.

 

  1. Inteligența Artificială – AI

AI-ul este deja foarte cunoscut în mediile de business și în IT. Un articol interesant despre acest subiect și despre cum influențează AI-ul segmentul nostru de activitate am scris și noi aici.

 

Pentru moment, cea mai comună utilizare a învățării automate va fi văzută în afacerile din tehnologia informației, sub forma de automatizare a sarcinilor repetate și realizare a predicțiilor viitoare folosind datele anterioare.

AI a fost utilizată însă în trecut și pentru luarea deciziilor folosind analiza datelor. Iar această caracteristică se așteaptă să crească în următorii ani, din ce în ce mai multe companii investind deja în sisteme de luare a deciziilor bazat pe AI.

 

O altă utilizare a AI care va fi mai frecventă este verificarea digitală a identității pentru întreprinderile online.

 

  1. Quantum Computing – calculul cuantic

În prezent, calculul cuantic este folosit în cercetare și dezvoltare, acolo unde este nevoie acută de noi modalități de rezolvare a problemelor care necesită multe calcule. Investiția Google în cercetare și dezvoltare cuantică este de așteptat să crească, iar mai mulți cercetători își vor schimba atenția de la AI la quantum computing, spun specialiștii. Odată cu apariția 5G, industria de cercetare cuantică va înregistra un boom, declară aceștia.

 

  1. DevOps – pentru o abordare centrată pe client

Deja prezența departamentelor de DevOps interne în companii din mediul IT nu mai este o noutate. Din ce în ce mai multe agenții mari apelează la formarea unui nucleu operațional în această direcție.

 

Prin astfel de echipe se pot oferi servicii mai centralizate pe client. Echipele DevOps trebuie să vadă acest lucru ca o oportunitate de a aborda DevOps diferit. Testarea este în centrul atenției la momentul actual, însă specialiștii spun că inginerii ar trebui să fie mai axați pe strategie și pe noi modalități de învățare.

 

Doar prin aceste direcții noi echipele DevOps vor reuși să performeze de la an la an din ce în ce mai bine, oferind servicii de calitate și modificând standardele în IT.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project