Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 16 iunie, 2018
4 min timp de citire

5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare când alegi hostingul

Alegerea hostingului este un pas extrem de important în lansarea afacerii tale online. Locul în care vei găzdui site-ul tău poate să influențeze pozitiv sau negativ afacerea.

Hostingul este cel ce determină în mare parte viteza de încărcare a site-ului, căderile offline, erorile de încărcare și alte asemenea lucruri. Deci, e foarte important să ai un hosting calitativ, un serviciu de găzduire complet, pentru a evita aceste probleme.

Babuinii îți oferă azi 5 idei despre ce ar trebui să iei în calcul când alegi pachetul de găzduire al site-ului afacerii tale.

 

1. Timpul de reacție al companiei de hosting

Bineințeles că erori vor exista întotdeauna, altfel nu ar fi existat procesul de optimizare. Pentru îmbunătățirea continuă a site-ului este însă foarte important ca acestea să fie identificate și rezolvate în cel mai scurt timp. Dacă site-ul tău a căzut sau într-o anumită perioadă a început să se încarce din ce în ce mai greu, aceste probleme trebuie rezolvate URGENT. Nu există termene de amânare. Timpul de răspuns al companiei ce îți oferă serviciul de hosting este extrem de important.

 

2. Backup-ul și siguranța fișierelor găzduite 

Găzduirea calitativă nu înseamnă doar spațiu nelimitat de stocare. Dacă există o eroare de server și site-ul este afectat, ce se va întâmpla cu fișierele și conținutul? Este extrem de important ca pachetul tău de găzduire să ofere și o funcție de backup. Urmărește acest lucru neapărat și încearcă să alegi un pachet care îți oferă salvarea fișierelor site-ului la o anumită perioadă de timp.

 

3. Opțiuni de upgrade

Trebuie să fii destul de atent la serviciile alese, deoarece afacerea ta s-ar putea să crească într-un mod rapid. Compania trebuie să-ți ofere modalități de a-ți adapta pachetele, de a trece de pe shared pe server dedicat și nu ar fi rău să-ți ofere chiar și un update al modulelor la o anumită perioadă. Acest lucru te va asigura că site-ul tău va fi mereu protejat și ancorat în noile realități tehnologice. Viteză, calitate, eficiență și siguranță – toate acestea le poți obține odată cu un upgrade.

 

4. Spațiul pe server

Extrem de important este și spațiul pe server. Pentru un blog cu câteva mii de utilizatori este ok un pachet de găzduire de bază, la un preț redus, fără foarte multe caracteristici în plus. Poate un spațiu de 3GB este suficient în acest caz. Însă, dacă afacerea ta presupune accesarea zilnică a site-ului de către mii de utilizatori, dacă ai un magazin online, spre exemplu, un spațiu de stocare de 10 – 20 de GB este necesar. Iar în acest caz este foarte important și backup-ul, dar și upgrade-ul temporar.

 

5. SSL inclus

Există pachete de hosting cu SSL inclus. Astfel de pachete sunt de preferat. SSL-ul este principalul modul de siguranță pentru site-ul tău, mai ales dacă afacerea ta este reprezentată de un magazin online ce lucrează cu plăți online și date personale. Este extrem de important să ai un SSL. În plus, Google anunță deja că site-urile fără SSL integrat vor fi dezavantajate în căutări. Deja vei întâmpina probleme când vei dori să accesezi un astfel de site, dacă vei încerca. Google te va atenționa că nu e sigură conexiunea. La un asemenea avertisment majoritatea useri-lor vor pleca. Sigur nu ai vrea să se întâmple asta, nu? Alege un hosting cu SSL inclus.

 

Pentru pachete de hosting de calitate, cu update-uri periodice și cu un SSL profesional inclus, puteți verifica și oferta de găzduire web Baboon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project