4 Sfaturi pentru a îmbunătăți imaginile unui website
Prima impresie contează atât în viața reală cât și în cea în virtuală. Iar felul în care arată website-ul tău creează prima impresie în online. Dacă site-ul tău arată bine, poate atrage mai mulți vizitatori, ceea ce înseamnă mai mult profit pe termen lung.
Ce ar putea fi mai important în estetica unui website, dacă nu imaginile?
Dacă vrei ca imaginile site-ului tău să creeze o impresie plăcută, ți-am pregătit câteva sfaturi proaspăt întocmite de către colegii de la design.
Iată ce ar trebui să iei în calcul pentru a îmbunătăți imaginile de pe site:
– Imaginile nu sunt o simplă etapă de lucru, ci o semnătură!
În zilele noastre, trebuie să fim diferiți, trebuie să construim un brand unic prin website-ul realizat. Să alegem un concept și să ne ținem de el nu înseamnă să alegem imagini stock.
Imaginile trebuie să fie coerente, să respecte tonul de comunicare al site-ului și, poate cel mai important, să te reprezinte. Alege poze din companie, cu echipa, cu produsele sau cu etapele de producție.
Alege poze care să transmită utilizatorilor gânduri despre cum arată și ce face compania ta. Nu te rezuma la alegerea unor fotografii profesionale de pe site-uri gratuite. Asta dacă nu vrei să te trezești că ai aceleași fotografii ca alte 100 de site-uri.
-Alege formatul potrivit
Când lucrezi la imagini pentru site-ul tău, alege formatele JPEG și PNG, dar amintește-ți că și acestea sunt destul de diferite la rândul lor:
- JPEG: este formatul perfect pentru fotografii. Când este comprimat, acesta reușește să mențină culorile intacte, și chiar dacă imaginea poate fi puțin afectată, timpul de încărcare a unui site cu imagini JPEG este rapid.
- PNG: este folosit mai ales pentru imaginile care au culori aprinse, text și părți de info-grafic. Acest format păstrează o calitate decentă a imaginii când este comprimat. Unicul punct negativ, este faptul că este o imagine grea, și va necesita mai mult timp pentru a fi afișată.
-Calitatea are prioritate
Să nu neglijezi vreodată importanța calității și a fiecărui detaliu când vine vorba de imagini. Imaginile care se regăsesc online, sunt o adevărată comoară pentru web designeri, însă calitatea acestora poate lăsa de dorit.
Mai departe, îți vom indica cum ar trebui să procedezi dacă ai vrea să ameliorezi calitatea imaginilor în post-producție:
- Compoziția: Nu toată lumea cunoaște principiile unei compoziții bune, însă dacă o imagine arată ca și când nu i-ar fi locul acolo, utilizatorii își vor da seama. Acesta este dezavantajul imaginilor alese prost. Nu poți păcăli pe nimeni, deoarece simțul grafic ne spune când o imagine arată ok și când nu.
- Claritatea: Imaginile neclare nu sunt plăcute din punct de vedere vizual. Ele sunt semn de neprofesionalism. Dacă nu vrei să folosești Photoshop pentru a ameliora claritatea imaginilor, ai putea folosi PhotoWorks, un software gratis si eficient pentru editarea imaginilor.
- Suprasaturare/Sub saturare: Aproape fiecare software de editare are o funcție prin care poți modifica saturarea imaginii, asta ar putea fii soluția ideală în cazul unei poze făcute într-o zi ploioasă spre exemplu.
Vei avea puțin de muncă la imagini, dar munca ta va fi răsplătita pe viitor.
– Imaginile ascund și o oportunitate SEO care te va ajuta să te poziționezi mai bine.
Pune imaginilor tale nume care să descrie imaginea. Nu, un nume precum 110.JPG nu este corect.
Ar fi mai corect să incorporezi cuvinte cheie în titlul imaginii, să spui ce reprezintă ea. Ajută Google să vadă ce este în poză! Să nu uiți să pui și taguri la numele imaginilor.
De multe ori este mai probabil ca un vizitator să citească titlul imaginii, decât orice pasaj al textului care urmează sub aceasta.
Lasă un răspuns