Iti place sa dezvolți oameni? Aplică acum la poziția noastră de Coach!
Iti place sa dezvolți oameni?
Aplică acum la poziția noastră de Coach!
Scris pe 25 noiembrie, 2017
3 min timp de citire

4 animații extrem de simplu de implementat și foarte atractive pentru site-ul tău

Web design-ul din ziua de azi evoluează cu viteza luminii, asta știm cu toții. La fel evoluează și șansele de a-ți crea un website profesionist, care să atragă clienții zi de zi. Iar pentru a face un astfel de site, există tot felul de trucuri. Elemente interesante, conținut atractiv, trucuri interactive și tot felul de trucuri pe care un webdesigner le poate aplica pentru a-ți înfrumuseța platforma. De-a lungul timpului ți-am povestit despre toate acestea. Astăzi a venit timpul să discutăm despre animații. 

4 Animații care îți fac site-ul să arate super!

  1. Animația clasică – Parallax-ul – Aceasta este cea mai des întâlnită animație pe site-uri. Ea creează o senzație de cursivitate. Trecerea de la un element la altul prin intermediul acestui efect este lină, elegantă. Parallax-ul este un exemplu perfect pentru modernism în era web design. Un exemplu foarte util de Parallax puteți găsi aici. Despre efectul de Parallax am mai scris și cu alte ocazii. Este unul dintre cele mai folosite efecte în webdesign, el putând fi găsit direct în temele de WP pe care le achiziționați.  
  2. Hoover efectul și Tooltip-urile – Acestea sunt și ele extrem de des întâlnite pe site-urile din ziua de azi. Hoover efectul este acel efect care determină schimbarea culorii unui element când navigați cu mouse-ul deasupra lui. Spre exemplu, dacă avem un buton de acțiune sau o pagină din meniu de o culoare, iar în momentul în care mergeți cu mouse-ul pe aceste elemente ele își schimbă culoarea, atunci ați întâlnit un efect Hoover. Interesant este faptul că specialiștii au descoperit un dezavantaj în cadrul acestor animații – Ele nu funcționează pe mobile și pe dispozitive cu touch screen. Este extrem de important pentru adaptabilitate să știm acest lucru. Iată un exemplu de Hoover:                                           
  3. Animațiile SVG – Aceste animații sunt mai simple decât HOOVER efectul și decât parallax-ul. Ele sunt o variantă clasică, rudimentară de animație pentru un website. Însă, în anumite locuri, ele avantajează conținutul paginii, făcându-l mai interactiv. Sunt o bună oportunitate de a profita de anumiți ICONI ceva mai interactivi decât varianta statică. Sunt un separator de text grozav. Iată un exemplu:                                                      
  4. Elementele interactive – Formularul interactiv este un foarte bun exemplu în această direcție. Este cel mai des întâlnit mod de a interacționa cu un website. Este o modalitate superbă și extrem de inovativă de a obține feedback din partea utilizatorilor. Fiind extrem de vizibil, este foarte pasibil să aducă conversii rapid. Acest tip de animație interacționează foarte ușor cu userii. Iată un exemplu: 

 

De ce să folosești animații pe website-ul tău?

Ei bine, există o mulțime de avantaje pentru un website în folosirea de animații și elemente interactive, dar principalele avantaje sunt următoarele:

  • O animație interacționează mult mai ușor cu utilizatorii
  • Animațiile sunt atractive și atrag rapid atenția
  • Animațiile sunt cele mai puternice CTA-uri
  • Prin aceste elemente poți spune o poveste lungă în doar un simplu element, mult mai estetic

Tu ai folosit vreodată animații pe website-ul tău? Dacă dorești un website modern care să respecte noile tendințe și să aibă astfel de efecte atractive pentru utilizatori, CONTACTEAZĂ-NE!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project