10 unelte extrem de utile pentru o firmă de web design
Lumea web designului și jungla online se schimbă zilnic. Iar pentru a face față schimbărilor și pentru a ne păstra în top, este nevoie de adaptabilitate. Să înveți să folosești cele mai noi tool-uri, să cauți mereu informații și să urmezi mereu trendurile din știri nu e nimic șocant pentru specialiștii web.
O firmă de web design trebuie să fie mereu la curent cu tot ce se întâmplă în online. Iar din cauza volumului din ce în ce mai mare de muncă și de informații, trebuie să căutăm mereu modalități de a ne ușura munca.
Azi vă prezentăm 10 astfel de modalități, reprezentate de 10 tools-uri (majoritatea free) pe care le putem folosi într-o agenție web pentru a ne eficientiza munca.
Tools-uri pentru web designeri
DotColors – este un program minunat care poate extrage culoarea din CSS, HTML și JavaScript, pe baza codului de culoare. Tot ce trebuie să faci este să copiezi codul de culoare și acesta îți va afișa rezultatele într-o listă ordonată, arătându-ți atât culoarea pe care o cauți cât și alte variații potrivite cu aceasta. Acest lucru îți va ușura modul de creare a unui layout grafic, având ajutor în alegerea culorilor potrivite.
Duet – extra display-ul tău, atunci când ai nevoie de el. Este o aplicație extrem de utilă care îți permite să vezi modificările făcute pe un website în timp real, fără a mai comuta de la o fereastră la alta. Tot ce trebuie să faci este să folosești un dispozitiv conectat la laptopul tău cu ajutorul unui 30-pin cable. Vei avea instant acces la 2 ecrane.
Duotone Effect Generator – după cum îi spune și numele este un program ce te ajută să realizezi orice imagine în duotone. Selectezi imaginea, aplici layout-ul peste și ai o imagine perfectă pentru un slider, spre exemplu. Foarte util când vrei să treci imagini în alb-negru sau alte scheme de culori fără a mai deschide Photoshop-ul.
Tools-uri pentru Project management
De aici nu poate lipsi Monday – platforma pe care o folosim și noi la Baboon. Este cea mai eficientă metodă de administrare a task-urilor și de comunicare integrată cu clienții. Este singurul program care nu este free, dar care își va merita costul, pe deplin.
Prompts – un program care poate fi programat să răspundă automat la întrebări. Acestea pot fi gândite sub o formă de task-uri temporale pentru a planifica mai ușor activitatea din firmă.
Tools-uri pentru Content Manageri
FindShot – colecția ta gratuită de poze. Poți folosi de aici poze pentru articolele de blog sau pentru conținutul de pe site. Dacă îți faci cont vei primi lunar sugestii de seturi întregi de imagini.
Semantic Experience by Google – acest tool ajută și content sau copywriterii, dar poate fi util și pentru programatori. Este un training interactiv pentru a găsi legături semantice între cuvinte și conținutul site-ului. Spre exemplu, una dintre funcțiile sale te va ajuta să găsești rapid sinonime pentru cuvinte, fiind angrenat într-un joc contra-cronometru în care trebuie să tastezi primul lucru care îți vine în minte când citești un cuvânt. Poți găsi sinonime sau poți forma extrem de rapid un câmp lexical în acest mod, iar acest lucru te ajută la stabilirea cuvintelor cheie din SEO plan sau din planul de promovare Adwords pentru site-ul tău.
Tools-uri pentru echipa de programare
Trueface – o aplicație care integrează extrem de ușor recunoașterea facială în cadrul oricărei aplicații mobile.
Lobe – o aplicație educativă care formează automat pattern-uri vizuale sau auditive folosind un layout construit automat de aplicație. Poate fi folosit pentru a crea iconi, story – grafice sau info-chart-uri și sunete pentru site, care mai apoi pot fi îmbunătățite automat prin comenzi prestabilite.
Fonts.LOL – librărie gratuită de fonturi OpenType SVG scalabile. Nu mai e nevoie să stai și să realizezi fonturi grafice sau să scrii cod specific pentru fiecare font în parte. Poți implementa un font custom, realizat automat, care permite modificări live și adaptate oricăror cerințe, fără a mai edita forme, culori – fiecare separat.
Ce părere ai despre aceste tools-uri? Vrei să afli și alte lucruri interesante și folositoare în domeniul web design-ului? Citește blogul Baboon în continuare!
Lasă un răspuns