Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 19 noiembrie, 2016
6 min timp de citire

10 semne care îți arată că poți să fi… un designer

O carieră de web designer

Văd din ce în ce mai multă lume care începe o carieră în web design fără să aiba neapărat o pregătire universitară în acest sens. În plus, observ de asemenea oameni care nu au urmat această carieră, dar care se gândesc că li s-ar fi potrivit mai bine așa ceva. Munca de echipa, acumularea de cunoștiințe tehnice, dar cel mai mult partea de creație, îi face pe foarte mulți să treacă în acest domeniu, aflat doar la început de drum.

Ești unul dintre cei care se încadrează în ”stereotipul” unui web designer? Recunoaște! Nu lăsa ideile preconcepute să te limiteze, să te blocheze în a lua o alegere pe viață! Dacă tu consideri că o carieră de web designer ți s-ar potrivi, nu aștepta, pentru că mai târziu s-ar putea să fie… prea târziu!

Mai jos găsești câteva semne care îți pot spune că ești de fapt… un designer:

 

1. Ai o literă favorită

În general, orice designer are o literă favorită, ale cărei curbe și formă sunt cele mai potrivite.

Eu trebuie să recunosc că-mi place foarte mult litera ”k”, dacă este scrisă cu un font potrivit.

Designer-ul va incerca să ”se joace” cu acest caracter ori de câte ori este posibil și va încerca să integreze litera în textul paginii, fără să-și dea seama că face asta!

 

 

2. Nu ți-a plăcut mâncarea la un restaurant, din cauza aspectului meniului lor

Da, pentru un designer poate fi de-a dreptul enervant un meniu care nu este realizat bine, un meniu greu de citit și de ”digerat”! Acest aspect va influența cu adevărat percepția lui asupra restaurantului și asupra modului în care se prepară mîncarea! Dacă meniul este realizat fără o atenție pe detalii, atunci de ce ar fi restul diferit?!?

3. Judeci o companie după cartea de vizită

Imaginează-ți că ești într-o discuție cu cineva și ești pe punctul de a încheia o colaborare cu această persoană… Ei, la final, primești o carte de vizită de-a dreptul ”plictisitoare”, genul de carte de vizită făcută doar de dragul de a fi facută. O carte de vizită ar trebui să aibă personalitate, să-ți spună ceva despre acea companie, chiar și prin culorile folosite!

4. Cumperi de obicei o anumită marcă de bere, doar pentru că-ți place eticheta

Unele dintre cele mai tari idei de design și ilustrații cu privire la produsele de azi provin din industria berii. De la logo-uri cu adevărat cool la artă în detaliu pe fiecare etichetă!

Există inclusiv persoane care colecționează sticle goale, doar pentru etichetele acestora! Și acestea sunt niște colecții foarte frumoase!

Dacă cumperi berea doar pentru că arată bine sticla sau dacă ai o astfel de colecție, înseamnă că tu ești cu adevărat un designer.

5. Cafeaua face parte deja din grupul alimentelor

Indiferent că este 5:00 dimineata sau 9:00 seara, ai nevoie de cafea pentru că altfel pur și simplu nu ai inspirație! Cu un program de-a dreptul aleatoriu, cafeaua este necesară! (Stai liniștit, nimeni nu te va judeca pentru faptul ca ai urme curbate maro pe hartiile de pe masă)

6. Știi că turquoise este o culoare diferită de cea a cerului

Curcubeul este cu mult mai complex decat cele 7 culori pe care le știe toată lumea și tu ai învățat acest aspect la școala! Include o infinitate de culori pe care tu le poți calcula  cu ajutorul limbajelor CMYK, RGB sau HEX, in funcție de proiect. Și nu este nimic mai enervant decât atunci cînd vezi pe cineva că a adăugat o culoare la un design care este în afara paletei de culori, doar pentru că era apropiată în color picker!

7. Pe desktop ai un folder în care salvezi imagini care îți plac

Navighezi pe internet și găsești poze interesante, care au o personalitate puternică. Cu toate astea, nu prea ai la ce să le folosești acum, dar ai impresia că pe viitor cu siguranță te vor ajuta să exprimi ceva prin intermediul lor. Așa că le salvezi într-un folder separat, din care le poți accesa oricând, la nevoie!

8. Magazinele cu decorațiuni pentru casă sunt raiul pa Pământ

Îți place să petreci vremea în astfel de magazine, chiar dacă nu cumperi nimic?

Înseamnă că ești atras de aspectul unor obiecte și ești deseori fascinat de modul în care sunt create!

Chiar în timp ce citești aceste rânduri te gândești că și ție ți-ar place să creezi lucruri și obiecte de artă sau decorațiuni interioare.

 

 

9. Tu vezi soluții acolo unde alții văd probleme

Viața ne rezervă diferite situații delicate sau probleme care par indescifrabile, situații în care ceilalți renunță să mai caute o soluție sau se frustrează din cauză că încă nu au gasit-o. Nu este și cazul tău, pentru tine există doar probleme la care încă nu ai gasit soluția și știi că nu te vei da batut până cand o vei găsi!

În plus, Google este cel mai bun prieten al tău în astfel de situații!

10. Vrei ca orice să fie la locul lui

Că este vorba de dulapul de haine, baia sau bucătăria, orice lucru ar trebui să aibă locul lui, astfel încât să fie cât mai ușor de utilizat și cât mai accesibil la nevoie. De asemenea, aspectul unei încăperi este redat de o combinație între mobilier și obiecte, care toate se îmbină într-o perfecțiune unitară! Dacă în schimb ceva nu este la locul lui, așa cum l-ai aranjat înițial, toată camera este afectată de acest ”deranj”.

La fel este și în web design, fiecare pixel contează și fiecare câmp / bloc ar trebui sa fie aliniat și aranjat cu restul paginii!

Așadar, dacă te regăsești în cuvintele de mai sus și dorești să încerci o carieră în web design, te invităm pe pagina noastră de cariere în web design Cluj.

2 răspunsuri la “10 semne care îți arată că poți să fi… un designer”

  1. Cristina L. spune:

    Multumesc pentru acest articol! Niciodata nu am remarcat ca intr-adevar micile obiceiuri si reactii pot avea o legatura cu ceea ce „trebuie” sa devi.
    In momentul acesta simt ca in sfarsit stiu ce trebuie sa fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project