Căutăm un full-stack developer. Aplică acum!
Căutăm un full-stack developer. Aplică acum!
Scris pe 28 februarie, 2018
4 min timp de citire

10 resurse de neprețuit pentru o firmă de web design și pentru clienții săi

În domeniul web designu-ului nu este neapărat să fii expert și să ai o diplomă cu o funcție pe care nici tu nu știi să o pronunți pentru a ști dacă un site se comportă normal sau nu. Există diverse programe care îți pot testa site-ul și te pot atenționa dacă acesta este în regulă sau nu. Astfel, aceste progrămele pot face toată munca în locul tău. Tu trebuie doar să fii isteț și să pricepi indicațiile din rapoartele ce le vei primi de la roboței.

Astfel de programe pot fi resurse de neprețuit și pentru un web designer, dar și pentru clienții unei firme de web design. Primii pot utiliza astfel de programe pentru a identifica bug-uri în cadrul site-urilor pe care le realizează. Iar clienții se pot folosi de astfel de programe pentru a identifica erori în site sau pentru a testa site-ul să vadă dacă funcționează la parametri stipulați de către specialiști.

Astăzi ne-am gândit să-ți oferim o listă întreagă de astfel de utilitare. O găsești în rândurile ce urmează.

10 Utilitare folositoare pentru web designeri

1. Namechk – Acesta este un utilitar pentru oamenii care administrează mai multe domenii sau care au mai multe site-uri în găzduire. Pur și simplu, cu ajutorul acestui program introduci un username în caseta de căutare și roboțelul îți returnează o listă cu toate numele de domenii administrate de acest user.

2. Checkli – un program ideal pentru web designeri. Prin intermediul acestuia poți face ușor un transfer de fișier editabil, iar programul admite chiar și fișiere read-only pe care le poți transmite unui coleg, pentru a rezolva task-ul în locul tău, urmând ca mai apoi să-ți transmită rezultatele înapoi.

3. Draw.io – cel mai ușor de utilizat program pentru realizarea ONLINE a site-map-urilor.

4. GTmetrix – Binecunoscutul program îți face în doar câteva secunde un test de viteză a site-ului, arătându-ți în același timp ce anume trebuie optimizat și unde sunt erorile pe care trebuie să le repari pentru ca site-ul să funcționeze la capacitate maximă.

5. Pixlr – O variantă rapidă, gratuită și ușor de utilizat pentru Photoshop. Utilă mai ales în cazul realizării sliderelor grafice și a elementelor de grafică (editarea pozelor de produs, spre exemplu).

6. EndlessIconwww.endlessicons.com – după cum îi spune și numele, este un portofoliu nelimitat de iconi și elemente grafice de semnalizare, absolut gratuite. Acest site te poate scăpa de câteva ore de muncă serioasă atunci când cosmetizezi o temă wordpress.

7. Optimizemysite – Acest site este folosit și de web designeri, însă poate fi o resursă valoroasă și pentru clienți. El te ajută să înțelegi procesul prin care Google indexează o pagină web pe baza unui cuvânt cheie.

 

Utilitare ce pot fi folosite și de către clienți

8. IMGBB – o bibliotecă temporară de poze. Cu ajutorul acesteia poți păstra pozele sortate mult mai ușor, pentru a le urca pe site sau pentru a le distribui colegilor și clienților. Poate fi folosit și de către clienți pentru a aduna pozele ce trebuie urcate pe site (din toate departamentele) și pentru a le pasa către firma ce se ocupă de construirea site-ului într-un mod unitar.

9. OldVersion.com – acest site conține o enciclopedie a mai multor variante de website-uri sau elemente software. Introduceți URL-ul site-ului, iar programul vă face o analiză avansată asupra structurii acestuia – ce framework folosește, ce module are instalate etc. Acesta este un program ce poate fi util și clienților pentru a verifica dacă site-ul lor are instalate toate modulele pe care web designerii le-au asigurat.

10. MyFonts – Cu ajutorul acestui utilitar poți găsi cu ușurință fontul scrisului de pe un site sau de pe o poză. Poate fi utilizat pentru a identifica aceste elemente pentru a-ți ușura munca de clonare a fontului sau poate fi folosit și de clienți pentru a afla ce font ar trebui să folosească de exemplu pe un material print, pentru a păstra identitatea vizuală.

 

Vrei să obții o listă și mai mare de programe folositoare în mediul online? Iată aici articolul original: 40 Super Useful and Free Websites for Web Designers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project