Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 31 iulie, 2016
4 min timp de citire

10 motive sa inveti Programare

Pana in ultimii ani, a existat o cerere redusa pentru programatori (IT-sti). Cu toate acestea, in prezent lucrurile s-au schimbat iar tehnologia a avansat in punctul in care majoritatea oamenilor detin un smartphone. In prezent, traim intr-o lume in care computerele se pot gasi peste tot si majoritatea dintre ele sunt conectate intre ele.

Calculatoarele sunt folosite acum peste tot in jurul nostru, dar multi dintre utilizatori nu cunosc conceptul de programare.

Limbajul de programare – concept

Un limbaj de programare este un set bine definit de expresii si reguli (sau tehnici) valide de formulare a instructiunilor pentru un computer. Un limbaj de programare are definite un o multime de reguli sintactice. El da posibilitatea programatorului sa specifice acțiunile pe care trebuie sa le execute calculatorul, in ce ordine si cu ce date. Specificarea consta practic in intocmirea/scrierea programelor necesare = programare.

Cateva motive pentru care ar trebui sa inveti programare:

  1. Programarea te poate invata si lectii de viata
  • Vei invata din greselile facute (cand ai scris cod)
  • Vei invata munca in echipa, vei invata sa fii comunicativ, sa nu-ti fie frica de greseli, ci sa inveti din ele
  • Vei incerca intotdeauna sa rezolvi logic problemele
  • Te va face sa analizezi erorile si sa inveti sa le rezolvi
  1. Programarea te invata cum sa gandesti logic si cum sa rezolvi problemele
  • Creezi singur constructia logica pentru rezolvarea problemei
  • Intotdeauna vei imparti problema in mai multe parti mici, pentru a le rezolva corect pe toate, pana la finalizarea problemei
  • Steve Jobs spunea: “Toata lumea din aceasta tara ar trebui sa invete programare, pentru ca aceasta te invata defapt cum sa gandesti”.

 

3. Programarea este ca “scrisul si cititul”

Programarea nu a fost creata doar pentru programatorii profesionisti si pentru hackeri. Este exact la fel cum am invata sa citim sau sa scriem pentru diferite scopuri de atins in viata, programarea este importanta in zilele noastre. Ar trebui sa inveti mai multe despre utilizarea calculatorului tau!

4. Programarea poate fi un hobby placut si interactiv

Programarea este un hobby al cunoasterii cum sa codezi folosind imaginatia si gandirea logica, transpunand toate acestea prin intermediul calculatorului.

Ex: Crearea unui joc de Blackjack vs AI

5. Calculatorul joaca un rol foarte important in societatea de azi

Toata lumea din zilele noastre folosesc site-uri de socializare, shopuri online, altii scriu pe bloguri, isi rezolva toate problemele online. Deci toti dintre noi folosim intr-un fel sau altul calculatoarele, si exista cateva linii de cod care ne-ar putea simplifica munca. Deci ar trebui sa influentam oamenii sa invete sa utilizeze calculatoarele la capacitate maxima.

6. Programarea iti inbunatateste aptitudinile

Prin programarea computerului vei putea sa iti organizezi bine timpul “to do things”, sa lucrezi pe o platforma unde poti sa-ti expui gandurile creative pentru rezolvarea problemelor si sa fii gasit mai usor pe job market-uri.

7. Te ajuta la intelegerea functionarii site-urilor

Sa spunem ca inca ai cunostinte limitate de programare si ca nu esti constient de problemele pe care le-ai putea intampina utilizand un site (intelegerea codului din structura paginii, sa stii unde sa cauti in codul sursa, malware, virusi, hackeri etc.)

Este important sa cunosti cateva informatii basic de programare, pentru a rezolva usor problemel intampinate si pentru a te feri de posibili virusi si atacuri ale hackerilor.

8. Te ajuta sa rezolvi mai usor problemele complexe

9. Iti largeste orizonturile gandirii

Te ajuta sa gandesti mai eficient si iti creaza un mod de gandire ce poate fi benefic in multe alte domenii, nu doar IT.

10. Sa fim realisti, vei avea un loc de munca bine platit

Conform celor mai recente studii, posturile de programare sunt printre cele mai bine platite locuri de munca, nu doar financiar ci si din punctul de vedere al diferitelor beneficii oferite de angajatori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project