Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
Scris pe 14 august, 2016
4 min timp de citire

10 Module WordPress utile si des intalnite

Module WordPress – Generalitati

Module WordPress – reprezinta o “bucata” de software care contine un set de functii care pot fi adaugate sau folosite pe un site WordPress. Acestea iti permit sa adaugi noi functionalitati si functii site-ului tau de WordPress.

 • sunt scrise in limbajul de programare PHP
 • te ajuta sa adaugi functii noi site-ului WordPress, fara a fi nevoit sa ai cunostinte de programare
 • se instaleaza (dezinstaleaza) usor pe site, existand o sectiune “Plugins” (in Panoul de Administrare), unde poti adauga manual modulul (upload modul .zip), sau il poti cauta/gasi la sectiunea de Search, unde-l poti instala automat, fara a fi nevoie de upload

 

Exista sute de mii de module de WordPress, dar cele mai des intalnite sunt urmatoarele:

 1. Contact Form 7 – modul foarte util, care iti permite modelarea sau crearea dupa preferintele tale a formularelor si adaugarea lor pe site-ul de WordPress. Il poti adauga unde vrei tu, in pagina ta web.
 1. Jetpack – modul free care simplifca administrarea site-urilor WordPress oferindu-ti posibilitatea de a monitoriza statisticile vizitatorilor, serviciile de securitate, optimizeaza imaginile si te ajuta sa obtii mai multi vizitatori. Protejeaza site-ul de atacurile hackerilor.
 1. WooCommerce – iti ofera posibilitatea de a vinde produse sau orice lucruri iti doresti sa vinzi, online. Iti permite sa vinzi oriunde, orice, sa modifici preturile, sa adaugi oferte, sa transporti produsul oriunde iti doresti, sau sa limitezi transportul produsului pe o zona dorita de tine.
 1. Loco Translate – permite sa editezi fisierele de tip PO, folosite pentru localizarea modulelor si temelor WordPress => traducerea oricarui text continut de o tema sau de un modul.
 1. Duplicate Post – permite clonarea sau duplicarea post-urilor si paginilor tale web. Este un modul foarte ajutator si util, deoarece iti simplifica munca (Ex: daca ai de creat doua pagini web asemanatoare, clonezi una dintre pagini si mai apoi ii schimbi doar url-ul si numele, *daca doresti, poti schimba si continutul, dupa care o poti publica)
 1. Social Media Widget – o piesa de sidebar, care permite utilizatorilor sa adauge linkuri de legatura spre conturile lor de socializare, prin intermediul icon-urilor reprezentative (ex: Facebook, Instagram, LinkedIn ). La aceste icon-uri poti sa le adaugi diferite marimi si efecte, care sunt benefice pentru UX si UI. Este un modul foarte util, care atrage vizitatorii pe site-ul tau.
 1. Slider Revolution – iti ofera noi functii pentru slider-ul pe care-l vei crea pentru site-ul tau Word-Press), care iti permite adaugarea unui slider responsive cu diferite functii utile, pe site-ul tau. Este usor de utilizat, folosind un visual drag&drop editor, vei crea rapid o prezentare de imagini si continut care vor da un plus de interes vizitatorilor.
 1. MailChimp – modul WordPress care iti permite sa adaugi metode de “Sign-up” pe site-ul tau. Acest modul este foarte util, deaorece iti permite sa adaugi subscriberi (abonati) la MailChimp Lists, folosind diverse metode. Poti crea diverse formulare responsive, stilizate dupa gustul fiecaruia, sau poti sa-i adaugi legatura direct cu formularele deja existente pe site-ul tau.
 1. Visual Composer Page Builder – este un modul gratuit, care iti permite, cu ajutorul drag&drop, sa creezi pagini web, salvandu-ti foarte mult timp si simplificand procesul de creare a paginii. Are un design responsive, ofera posibilitatea sa adaugi imagini, videoclipuri, parallax, icons etc.
 1. Sticky Menu (or Anything!) on Scroll – este un modul foarte util, deoarece nu toate temele iti ofera posibilitatea de a seta fixarea meniului. Evident, cu ajutorul acestui modul, poti sa fixezi orice element al paginii tale web, prin intermediul id-ului acestuia. Cunostinte basic de HTML si CSS ar fi foarte utile pentru utilizarea corecta si intelegerea acestui modul.

 

Module Default

 1. Akismet – verifica daca comentariile tale de pe pagina, sunt spam-uri sau nu.
 2. Hello Dolly – este primul modul oficial al WordPress-ului. Acesta nu este doar un modul, ci reprezinta cuvintele faimoase ale lui Louis Armstrong. Cand il vei activa, vei vedea pe pagina ta web, textul “Hello, Dolly”, in coltul drept al panoului de administrare, pe fiecare pagina.

Este importanta si utila folosirea modulelor pentru site-ul tau WordPress, dar nu este recomandat sa folosesti foarte multe module (sau module cu rating mic), deoarece iti vor incetini viteza de incarcare a site-ului si implicit, vei pierde din numarul de utilizatori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project